BACESS vil give verden en hjælpende hånd 

Hos BACESS vil man redde jorden gennem recirkulering af organisk affald. Men BACESS kan ikke gøre det alene, og søger derfor grønne investorer.

Det danske firma BACESS A/S, som er baseret i Skørping, har igennem de sidste 20 år været firstmovere på udviklingen af teknologi, som fremmer den grønne omstilling. En omstilling som vi er mere opmærksom på i dag end nogensinde. Og hvis BACESS teknologi virkelig skal begynde at rykke for planetens skyld, skal der noget hjælp til. Derfor søger firmaet grønne investorer, som vil være med til at give verden en hjælpende hånd. 

Mikkel Dalsgaard - Frass treatment - investor - investering

BACESS teknologi tager udgangspunkt i naturlige processer, hvor man specialiserer sig i cirkulær ressourceudnyttelse af organiske affalds fraktioner, som BACESS har givet det mundrette og grønne navn, Waste2Value.  

-Kig ud i naturen, og kig på de processer der foregår her. Var mennesker ikke på jorden, så ville planeten jorden relativt hurtigt regenerere sig selv. Hos BACESS tager vi de naturlige processer og optimerer dem, fortæller Mikkel Dalsgaard, Managing Director i BACESS. 

 

Waste2Value 

Noget af den teknologi som BACESS arbejder med, som virkelig kan slå et slag for naturen, er omdannelsen af organisk affald til biogødning. BACESS har udviklet og optimeret processen med at kompostere ved høje temperaturer for derved at fremstille hygiejniseret biogødning på basis af organisk affald. 

Teknologien bygger på aktivering, optimering og processtyring af de naturligt forekommende mikroorganismer (aerobe og anaerobe bakterier), som naturligt nedbryder organisk materiale og omdanner biomassen til et næringsrigt vækst- og gødningsmedie.  

BACESS har udviklet et systemanlæg, der kan skaleres og designes efter specifikke ønsker og behov. Dette anlæg består af en bioreaktor med specialkomponenter såvel som kendt teknologi såsom knuser, mixer og transportør for klargøring og efterbehandling, som sikrer, at processen forløber optimalt og resulterer i et højkvalitetsprodukt.  

Når affaldet behandles korrekt og kontrolleret i systemanlægget, vil temperaturen stige til 70°C inden for 48 timer og holdes på dette niveau i mindst en time. Dette resulterer i en kontrolleret hygiejniseret, dehydreret og stabiliseret biomasse, der er klar til at blive anvendt som et næringsrigt gødningsmiddel, og det gerne i meget større skala, end tilfældet er i dag. 

 

Grønt marked i vækst 

En investering i BACESS vil ifølge Mikkel Dalsgaard selvfølgelig være en investering i en grønnere fremtid. Men helt konkret, vil en investering gå til etablering af anlæg, der oparbejder organisk affald, som i dag ellers går til forbrænding. Markedet for biogødning stiger med 12 procent på verdensplan hvert år, og BACESS vil med sin grønne og økologiske gødning levere et kvalitetsprodukt, der præcis kan tilpasses planternes behov, og som i pelleteret form let kan spredes præcist på markerne. 

-I Danmark forbrænder vi det meste organiske affald. Faktisk omkring 90-95 procent af det. Og det er en skam, da man kan få meget mere ud af det. Regeringen har også sat det som et mål, at man i Danmark skal recirkulere 55 procent af organisk affald i fremtiden. Men dette mål er i øjeblikket forhindret af, at vi skal bruge forbrændingen af organisk affald til varmeforsyningen, lyder det fra Mikkel Dalsgaard. 

-BACESS teknologi er ideel i kombination med biogasanlæg. Efter biogasudvindingen og seperation køres vådfraktionen til landmandens gylletank og.tørfraktionen (fiberfraktionen) til BACESS procesanlæg, for upcycling til et hygiejniseret gødningsprodukt som kan komme ud i fri handel. 

-Efter biogassen er produceret, er der en restenergi i biomassen, og gylle har 50 procent restenergi, som vi udnytter i vores proces. Dette vil i sidste ende resultere i lethåndterligt biogødning, som ellers kun bliver importeret til Danmark. På den måde tapper BACESS ind i et marked, som mangler i Danmark, forklarer Mikkel Dalsgaard. 

BACESS’ teknologi er videnskabeligt bevist, og er allerede tilgængelig nu. BACESS har allerede etableret to anlæg på henholdsvis Fyn og Bornholm med gode resultater. Teknologien er også blevet hyldet i BØRSEN, hvor den er på deres liste over 50 nye grønne idéer.

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os